Povestea nuntii veneziene

Povestea Nuntii Veneziene

Fara sa ne dam seama, noi am inceput sa ne planuim nunta cu 10 ani inainte, atunci cand am stabilit ca daca asa va fi sa fie si inca vom mai fi un cuplu, ne vom casatori pe 14 iulie 2012. Si destinul ne-a testut povestea de dragoste astfel incat acel plan sa devina realitate.

Pregatirile le-am inceput imediat dupa logodna si am avut la dispozitie un an si jumatate. Prima decizie a fost selectarea restaurantului pentru ca ne-am dorit sa putem alege locatia nuntii, nu sa fim nevoiti sa facem compromisuri in functie de disponibilitate. Ne-am oprit asupra Ballroom Caro pentru ca ne oferea si acces la o gradina frumoasa de vara pe malul lacului Floreasca. Mancarea a fost delicioasa, iar servirea ireprosabila: au fost foarte receptivi la sugestiile noastre pe tot parcursul nuntii  Ne-am ales apoi fotograful, cameramanul si dj-ul. De mare ajutor ne-au fost toate miresicile care au impartasit pe forumuri experienta lor cu furnizorii de servicii.

O parte foarte frumoasa a pregatirilor a fost cautarea rochiei de mireasa. A fost cea mai relaxanta perioada de sesiuni de shopping. E minunat sa probezi tot felul de modele din materiale fine, iar fetele de la magazine isi dau tot interesul sa te simti ca o printesa. Rochita Luna Novias (Mariajlux) a fost printre primele probate si desi am mai probat multe alte rochii, niciuna nu a reusit sa ii ia locul in inima mea.

De la rochia de mireasa a inceput sa se contureze tematica nuntii. Am vrut ca tematica sa imbine clasicul, eleganta, dar sa fie  plina de culoare. Tema venetiana s-a potrivit de minune si cu locatia. Recuzita s-a bazat in mod special pe masti venetiene de toate felurile si culorile.  Fiind o nunta de vara, am foarte inspirati sa oferim ca si marturii ceva incadrat in tematica: evantaie. Au fost foarte apreciate de invitate.

Culoarea care a “guvernat” nunta a fost mov. Domnisoarele de onoare au avut rochite mov, cavalerii de onoare cravate mov, iar mirele a ales un papion intr-un joc coloristic in nuante de mov.

De verighete ne-am preocupat in ultimul moment. Stiam doar ca vrem sa fie o combinatie de aur alb si galben pentru a se potrivi si cu inelul mei de logodna. Dupa cautari serioase in mod special pe internet, am gasit ce ne doream la Coriolan. Ne-a placut si faptul ca ofera un serviciu gratuit de intretinere anuala. Restul bijuteriilor au fost de la Carla Brillanti.

Tortul a fost comandat la colaboratorii restaurantului, cofetaria “Ana”. A fost un tort foarte gustos cu crema de ciocolata, chantilly si fructe de padure sub un strat de martipan ivoire. A fost un model simplu, dar elegant, decorat cu panglicuta si flori mov.

Florile le-am ales de la Casa Novias. Nuantele au fost de mov, galben si mult verde pentru a se potrivi atat cu preferintele mele cat si cu cromatica locatiei receptiei. Au predominat trandafirii si hortensiile, flori care au rezistat foarte bine in fata temperaturilor foarte ridicate. Cocardele si bratarile doamnisoarelor de onoare au fost din mici trandafirasi ivoire.

Cununia civila am facut-o cu 2 zile inaintea nuntii, joi. A fost o mini repetitie pentru ziua cea mare, una cu multe flori si multe emotii. Oricand alegeti sa faceti cununia, recomand sa nu fie in aceeasi zi cu nunta. E obositor si in plus, aveti ocazia sa va mai cumparati o rochita draguta!

Nu suntem foarte religiosi, asa ca biserica am ales-o astfel incat sa ne placa din punct de vedere estetic. Ne-am oprit asupra bisericii Domnita Balasa de la Unirii. Slujba a fost superba, cei 4 preoti si corul reusind sa impresioneze pana la liniste deplina invitatii. Daca va doriti ca slujba sa aiba loc la una din bisericle foarte cautate (Balasa, Visarion, Spiridon, Elefterie,etc), va recomand sa meregti sa va rezervati ora si sa dati avansul cu cel putin un an inainte. In cazul nostru, cu 9 luni inainte, orele amiezii erau complet ocupate.

Machiajul a fost opera Gabrielei Cherestes, care imi facuse proba cu ocazia petrecerii burlacitelor. Are o mana delicata si a reusit sa imi insufle starea ei “zen” de spirit. Pana dimineata, machiajul a rezistat foarte bine.

Playlistul a fost meritul dj-ului Vivel, care a comunicat foarte bine cu sala, adaptand stilurile in functie de pulsul ringului de dans. Noi ne-am dorit doar cateva melodii si dedicatii de care nu a uitat. Desi nu a fost foarte vorbaret, a atras lumea in toate momentele pregatite ca si suprize pentru miri : focul de artificii si dansurile cu profesionistii.

Noi nu am vrut sa avem obiceiuri la nunta, am pastrat doar furatul miresei , dezvolitul (am inlocuit insa traditionalul “Ia-ti mireasa ziua buna” cu mai modernul “Bubulina Gospodina” al lui Banica), aruncarea buchetului si a jartelei au avut loc pe fundalul melodiilor “Girls just wanna have fun” si “You can leave your hat on”, momente care au fost foarte apreciate de invitati. Furatul miresei l-am negociat inainte de receptie cu “hotii” astfel incat mirele sa nu fie pus in tot felul de situatii penibile si sa evitam o negociere lunga si plictisitoare. E foarte important ca furatul sa nu se intinda prea mult, mireasa fiind unul din personajele principale. Eu am lipsit pana in 25 de minute, timp in care invitatii, si in special mirele si nasul au fost delectati de o domnisoara belly-dancer.

Petrecerea a tinut pana spre 6 dimineata, cu dans si voie buna. A fost o zi plina, minunata, in care timpul a zburat cum nu mi-as fi putut vreodata imagina. Totul a fost pregatit metodic astfel incat sa nu apara surprize neplacute. Desi ma imaginam o « bridezilla » in toata regula, am fost calma si fericita si m-am bucurat din plin de ziua mea de “printesa”.


 

Fotografie: Mihai Buta , Andrei Dragon & Theo Manusaride | Videografie: Kysart | Aranjamente florale: Floraria Amaco | Biserica: Domnita Balasa | Petrecerea: Caro Ballroom | DJ: Vivel | Tort: Cofetaria Ana | Makeup: Gabriela Cherestes | Coafura: Ana @Abbate Vladeasa | Bijuterii: Coriolan & Carla Brillanti | Pantofi: Magdoll | Vestimentația miresei: Luna Novias | Vestimentația mirelui: Magazin Victoria